Kylä kiven ympärillä

Kävimme eräässä pienessä National Trustin omistamassa kylässä tämän viikon alussa. Meillä oli suunnitelmissa mennä sinne jo melkein kaksi viikkoa sitten, mutta ilma oli silloin sateinen. Maanantaina oli kaikin puolin mukava ilma, joten hyppäsimme autoon ja ajoimme ainakin 40 minuuttia kohteeseen.



Perillä suunnistimme suuren hiekkakiven luokse, minkä mukaan kyseinen kylä oli aikoinaan nimetty. Kiven nimi oli Chiding Stone ja kylän nimi Chiddingstone. Kuuleman mukaan kiveä käytettiin aikoinaan väärin tehneiden ihmisten moittimiseen ja tuomitsemiseen. Kivessä näkyi selviä kuoppia niissä paikoissa, joissa luultavasti moititut ihmiset olivat istuneet. Kivessä oli myös kaiverruksia muun muassa ihmisten etunimiä, nimikirjaimia ja vuosilukuja. Yksi kiveen kaiverretuista vuosiluvuista oli selvästi 1976!



Chiding Stone oli hyvin mielenkiintoinen ja sen historiasta oli mukava lukea paikalla olleesta pienestä infotaulusta. Itse kylä oli oikeastaan vain yhden pienen tien varrella. Yksi rakennuksista oli meidän paikalla ollessa remontin alla. Kylä piti sisällään muutaman teehuoneen, postitoimiston, pubin (,jotka täällä päin ovat enemmänkin ravintoloita), pienen vanhanaikaisen kyläkaupan, koulun, kirkon ja hautausmaan. National Trust ei omista kaikkea tätä, lähinnä vain muutaman rakennuksen, joissa teehuoneet tms. olivat.



Chiddingstone -kylässä oli myös yksityisomistuksessa oleva linna. Linna itsessään ei ollut kovinkaan linnamainen. Se muistutti enemmänkin nykyajan miljonäärin rakentamaa suurta taloa, joka olisi vain myöhemmin nimetty suuren koonsa takia linnaksi. Tämä saattaa olla toki totta. En oikein tiedä tuon linnan historiasta mitään, haha. Joka tapauksessa linnan piha-alueetkaan eivät olleet mitenkään erikoisemmat. Huomasimme pian, että alueella ei oikeastaan ollut mitään nähtävää... vain myyrien kuoppia nurmikoilla ja tuulessa heiluvia ohuita sekä melko mitäänsanomattomia puita.



Me lähdimme tästä National Trustin omistamasta kylästä noin tunnin jälkeen etsimään paikkaa, jossa lounastaa. Lähellä oli pari muutakin National Trust -järjestön omistamaa paikkaa, mutta ne olivat meidän harmiksemme kaikki kiinni. Chiddingstone oli mukava ja melko söpö pikkuinen kylä yhden tien varrella, mutta totta puhuen oletin siltä jotenkin enemmän, haha. Näin talvella kaikki paikat ovat kuitenkin märkiä, täynnä vettä ja mutaa, puut ovat lehdettömiä ja ilma hieman viileä. Edellä mainitut asiat vaikuttavat (ainakin mulla) siihen, miten eri paikat kokee! 

Lisää löydät Instagramista (ainoorvokkii) !!

Kommentit

Suositut tekstit