Winter Wonderland


Suomen itsenäisyyspäivänä juhlittiin todella paljon Suomen puolella, mutta täällä aiheesta tuskin kuuli sanaakaan. Onneksi pääsin näkemään pieniä pätkiä suomalaisten juhlinnasta eri sosiaalisia medioita selaillen. En itse henkilökohtaisesti pystynyt mitenkään erikoisemmin juhlimaan, mutta kyllä me mentiin kahvittelemaan muutama kerran Ashleyn kanssa tuon päivän aikana, haha. Kyllä se hieman harmitti, että en Suomessa sen 100v. syntymäpäivänä ollut, mutta isänmaa oli kyllä mielessä Lontoon kaduilla kävellessä!

Itsenäisyyspäivänä tosiaan matkustin junalla Lontooseen Ashleyn kanssa. Meillä molemmilla oli vapaapäivä ja päätettiin lähteä kiertelemään jouluista Lontoota. Suunnitelmissa oli tehdä hieman jouluostoksia, käväistä King's Cross rautatieasemalla sekä Winter Wonderland -joulumarkkinoilla Hyde Parkissa.

Päivä meni seuraavasti: noin tunnin junamatkan jälkeen me päätettiin mennä nopeasti paikkaan nimeltä Covent Garden. Se sijaitsee Lontoo teattereiden sekä Soho alueen lähellä. Tässä "ostoskeskuksessa" sijaitsee Muumi -kauppa ja sieltä halusin mennä hakemaan erään lautapelin joululahjaksi mun host-perheen lapsille. Paikka oli hyvin kiireinen, mutta sellaista se on näin joulun alla, haha.



Muumi -kaupassa käymisen jälkeen mentiin muutaman metroaseman päässä olleelle King's Cross -asemalle, joka on tunnettu Harry Potter -elokuvista. Halusin mennä katsomaan, minkälainen meininki siellä laituri 9 3/4 oikeasti on. Laitureiden ulkopuolella me jo kuitenkin pysähdyttiin melko näyttävän Harry Potter -kaupan eteen. Ihmiset jonottivat kaupan ulkopuolella päästäkseen ottamaan kuvan itsestään sen kuuluisan työnnettävän kärryn kanssa. Me ei kuitenkaan jääty jonottamaan, sillä kuvan ottaminen maksoi jonkin verran...

Siitä pari tuntia myöhemmin me hypättiin metroon, joka vei meidät Hyde Parkin lähettyville. En tiennyt, missä päin tuota puistoa Winter Wonderland -joulumarkkinat olivat. Jäätiin siis pois asemalla, jolla yleensä jään pois Hyde Parkiin mennessä. Kävi ilmi, että markkinat olivat toisella puolella puistoa ja me päädyttiin kävelemään koko puiston läpi... näin jälkeenpäin ajateltuna olisin ehkä voinut tarkistaa Winter Wonderland -markkinoiden sijainnin aikaisemmin, haha.

Kun päästiin alueelle, etsittiin heti syötävää. Oltiin molemmat todella nääntyneitä ja kello oli yhden ja kahden välillä. Ostettiin saksalaisesta katukeittiöstä meille lounasta ja istuttiin syömään. Alueella oli todella paljon saksalaista ruokaa, juomaa, musiikkia, koristeita, ihmisiä jne., mutta olen huomannut sen olevan suosittua/yleistä täällä.



Kiersimme Ashleyn kanssa koko alue läpi sen valoja ja koristeita ihastellen. Markkina-alue oli todella kaunis. Valoja oli kirjaimellisesti joka paikassa, minne katsoi. Alueella soi vanhat & uudet joululaulut ja suurin osa alueesta oli täynnä huvipuistolaitteita. Winter Wonderland muistutti enemmänkin tivolia kuin joulumarkkinoita, jos totta puhutaan. Suomalaiset joulumarkkinat ovat paljon erilaiset englantilaisiin verrattuna!



Molemmissa markkinoissa on kuitenkin hyvät ja huonot puolensa. Itse menisin Winter Wonderland -joulumarkkinoiden kaltaiseen paikkaan treffeille tai ystävien kanssa viettämään päivää. Suomalaisille joulumarkkinoille menisin puolestaan vain käyskentelemään perheen tai ystävien kanssa ja saattaisin ehkä ostaa jonkin pienen ja kauniin käsin tehdyn esineen omalle isovanhemmalle. (Jos pitäisi valita, menisin mielummin suomalaisille joulumarkkinoille, sillä ne ovat enemmän jouluisemmat varsinkin, jos on pieni pakkanen ja lunta maassa!)



Näin mä siis vietin mun Suomen 100v. itsenäisyyspäivän täällä Englannin puolella. Päivä oli ihana mutta uuvuttava! Lähdettiin keskustasta jo siinä kuuden aikaan ja hypättiin junaan hieman vaille seitsemän molemmat jo melkein puoliunessa, haha.

Lisää löydät Instagramista (ainoorvokkii) !!





Kommentit

Suositut tekstit