Bateman's

Viime viikolla pääsin käymään yhdessä paikassa, jonka listasin mun bucket listaan jonkin aikaa sitten. Käytiin tosiaan Ashleyn kanssa Bateman's nimisessä 1600-luvulla rakennetussa talossa. Rakennus oli aikoinaan kirjailija Rudyard Kiplingin ja tämän perheen koti. Kipling on kirjoittanut esimerkiksi monelle tutun Viidakkokirja -teoksen.



Itse olin ihastuneempi talon puutarhaan ja sijaintiin kuin itse rakennukseen. Vaikka pidän kovasti linnoista ja vanhoista taloista tms., tämä oli kivinen tavallista englantilaista taloa hieman suurempi rakennus. Sisälle mennessä vastassa oli heti vanhan talon hieman ummehtunut haju ja kylmyys.



Kaikesta tästä huolimatta mielenkiintoista oli kuitenkin katsella pieniä esineitä, joita Kipling oli aikoinaan ostellut matkoilla ollessaan. Joskus huoneissa olleet oppaat alkoivat kertomaan tarinoita ja pieniä yksityiskohtia talossa olleista esineistä ja kirjailijasta itsestään. Kuinka Kipling ei itse koskenut kirjoituskoneeseen vaan kirjoitti itse käsin ja sihteeri sai tehdä kaiken koneella näpyttelyn. Välillä tuntui siltä kuin olisi ollut englannin yo-kuuntelussa uudelleen. Piti niin kovasti keskittyä kuuntelemaan ja ymmärtämään, haha.

Arvostan kovasti ihmisiä ja yhdistyksiä, jotka pitävät Bateman's:n tyylisiä paikkoja kunnossa! Muutama huone talosta oli suljettu, sillä paikalla ei ollut tarpeeksi vapaaehtoisia ylläpitäjiä tms. Liittyisin mielelläni mukaan tuollaisiin yhdistyksiin/vapaaehtoisiin, jossa vuorokaudessa olisi enemmän tunteja.



Ulkona oli niin kylmä, että en tuntenut mun jalkoja enkä sormia... Siitä huolimatta otimme hieman kuvia syksyisestä puutarhasta ja vierailimme talon lähettyvillä olleessa myllyssä. Muutama viikko sitten Ashley osti itselleen talvitakin, jolla hän tulee pärjäämään myös Suomessa seuraavan ystävänpäivän aikoihin. Ash kuitenkin hikoili siinä, kun mä puolestani palelin omassani. Kylmyys on hieman erilaista täällä kuin Suomessa. Suomen kylmyys on aika kuivaa, kun täällä se on puolestaan melko märkää tuon viikottaisen sateen takia.



Kaiken kaikkiaan pidin Kiplingin talosta, mutta en usko, että menisin sinne uudestaan. Ehkä se saattaisi olla kauniimpi kesällä kaikkine kukkineen ja niin edelleen. Ken tietää! Jätän tuon paikan kuitenkin nyt hetkeksi aikaa ja vierailen muissa uusissa paikoissa mielummin.


Lisää löydät Instagramista (ainoorvokkii) !!








Kommentit

Suositut tekstit