Turistina Lontoossa

Niin siinä sitten kävi! Eilen päätin hypätä junaan ja matkustaa Englannin sekä Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupunkiin Lontooseen. Jo heti ensimmäisenä lompakostani lähti ₤12.30 matkalippuun. Se oli kuitenkin sen arvoista, sillä samalla kortilla pystyin matkustamaan Lontoossa metrolla, junalla sekä bussilla. Suosittelen tuota korttia mahdollisille tuleville Lontoon turisteille!!

Oli hassua palata Lontooseen noin 10 vuoden tauon jälkeen ja nähdä kaikki ne paikat uudelleen. Oikeastaan mikään muu ei ollut muuttunut muuta kuin minä, haha. Toki 9-vuotias minä ei ehkä kiinnittänyt edellisellä kerralla huomiota kaikkiin paikkoihin niin tarkasti kuin nyt. Kaikki maamerkit oli kuitenkin hyvin muistissa!

  

Tällä kertaa alkuperäinen tarkoitukseni oli lähinnä vain kiertää British Museon kaikki kiinnostavimmat kolkat läpi. Saavuin kaupunkiin kuitenkin ennen museon avautumista ja päädyin kiertelemään St James's puistossa. Aika kului niin nopeasti, että huomaamattani olin kierrellyt pari puistoa, jokirantaa ja nähnyt lähes kaikki Lontoon maamerkit. Museo oli ollut auki jo tunnin ennen kun lähdin tyhmänä kävelemään sitä kohti. Olisin nimittäin päässyt metroa käyttäen nopeammin. En kuitenkaan siinä "Lontoon huumassa" sitä lähes 13 punnan matkakorttia tajunnut käyttää...

Raahauduin puolikuolleena museon portille ja siinä vasta tajusin katujen reunoilla olleiden ihmisten jonottavan sisäänpääsyä museoon. Olin siinä vaiheessa jo niin nälkäinen ja jaloista poikki, että päätin jättää museovierailun toiselle kerralle. Poispäin kävellessäni yritin lohdutella itseäni lauseella: "Olenhan mä ollut siellä aikasemmin."

 

Tsekkasin nopeasti Oxford Streetin antimet ja pistin ylös parhaimmat kaupat. Tulemme suunnistamaan sinne yhden toisen au pairin kanssa tämän muuttaessa Englantiin seuraavassa kuussa. Camden Town on myös yksi must-see paikka! Täytyneen varmaan alkaa kirjoittamaan ylös paikkoja, joissa vierailla yksin tai ystävän kanssa.

Odotin suuresti Hyde Parkiin pääsyä. Sinne haahuillessani törmäsin sattumalta rakennukseen, jossa yövyimme perheeni kanssa edellisellä Lontoon reissulla, haha. Puistossa ollessani yllätyin sen koosta, sillä olin kuvitellut sen jotenkin pienemmäksi. Hyde Park kukoisti kukkineen päivineen. Rakastan sitä, että Englannin luonto on niin vihreä!




Buckinghamin palatsi sekä Hyde Parkin toisessa päässä sijaitseva Kensingtonin palatsi (kuva ylempänä) olivat kauniimpia kuin muistin. Nuo paikat kuitenkin kuhisivat ihmisiä. Lähes jokaisen nurkan takaa tuli vastaan vierasta kieltä puhuvia turisteja, joten siihen englantia puhuvia ihmisiä kaikkialla -zoneen en valitettavasti oikein päässyt noissa turistikohteissa.


Poskilleni tipahteli eilen kyyneliä moneen otteeseen johtuen joko a) siitä, että näin jonkun paikan ja olin onnellinen asiasta tai b) silmääni lensi hiekkaa/roska/ötökkä tms. epämääräistä. Päivä oli nimittäin todella tuulinen. Tällä kertaa ei siis satanut! Usein oli vain vaikeaa uskoa, että olin todella siinä ja ne kyseiset rakennukset olivat edessäni. Tämä tapahtui esimerkiksi Westminster Abbeyn sekä Big Benin juurella.



Reissu oli omasta mielestäni melko menestyksekäs. Nautin yksin paikoissa tallustelusta, mutta tulen ottamaan seuraavalla kerralla kyllä jonkun kaverin seurakseni! Seuraavalla viikolla tapahtuu paluu arkeen. Suunnittelin, että menisimme piknikille poikien kanssa. Lisäksi sadepäivän yllättäessä voisimme mahdollisesti leipoa keksejä tai jotain muuta pientä purtavaa. Kaikki riippuu lähes täysin säästä ja poikien innostuksesta!

Lisää löydät Instagramista (ainoorvokkii) !!











Kommentit

Suositut tekstit