Vapaapäivä toisensa jälkeen

Host-perheeni äidillä on viikolla yksi vapaapäivä ja 4 työpäivää. Tällä viikolla tuo kyseinen vapaapäivä osui perjantaille. Viikon alussa pojille oli luvattu, että jos he ovat kilttejä, pääsevät he tekemään jotain mukavaa perjantaina. Viikon varrella jouduin useasti muistuttamaan asiasta. Jo loppui kinastelu seinään, haha.

Perjantain tullessa pakkasimme tavarat autoon ja ajoimme läheiselle linnalle. Päätarkoituksena ei kuitenkaan ollut itse linnan (Leeds Castle) näkeminen vaan parkkipaikan vieressä olleeseen kiipeilyalueeseen meneminen: poikien palkinto.

Kiipelyalue oli suoraan verrattavissa Suomen Flowparkiin. Kiipeilystä monen metrin korkeudessa täytyi siis maksaa. Toinen pojista tarvitsi aikuisen seuraansa. Hetken aikaa siinä sitten mietittiin, että kumpi meistä hyppää valjaisiin: host-äiti vai minä. Annoin äidin lopulta mennä. Pojatkin olivat sillä kannalla, haha.

Kun kiipeilyltä oli selvitty ilman suurempia kommelluksia, lähdimme tallustelemaan kohti linnaa. Emme vierailleet itse linnassa kuitenkaan. Puutarhassa käyskentely oli tällä kertaa aivan tarpeeksi. Kävelimme pienillä ja suurilla poluilla. Alueella oli paljon vesilintuja vesialtaiden vuoksi. Lounastimme pienessä kahvilassa.



Alue oli todella kaunis vaikkakin monelta saralta melko yksinkertainen. Olen käynyt monissa eri linnoissa ympäri keski-Eurooppaa. Tämä ei ollut niistä se kaunein, mutta pidin siitä silti suuresti! Otin paljon kuvia ja näytin varmasti aivan 100% turistilta! Ehkä jossain vaiheessa alan olemaan paikallisemman näköinen... ehkä.


       
Linnat ovat aina kiehtoneet minua riippumatta siitä, kuinka rapistuneilta rumilta ne näyttävät. Tästä asiasta voin vain "syyttää" vanhempiani, jotka ovat kuljettaneet minua ja sisaruksiani linnasta toiseen, haha. Ulkopuolelta Leeds Castle muistutti ainakin omasta mielestäni linnaa, jossa kuvattiin Downton Abbey -tv-sarja!
Odotan siis kovasti sitä päivää, kun pääsen itse linnaan sisälle. Odotan myös suuresti pääseväni muihin vanhoihin linnoihin täällä Englannissa. Onhan tässä nyt aikaa ainakin puoli vuotta!

Koska linna sijaitsee melko lähellä, pystyn hyppäämään bussiin ja menemään sinne aivan itse vaikka päivittäin. Olen saamassa mahdollisia vieraita Suomesta tuossa syksyn alussa. Ehkä tulen siis saamaan seuraa seuraavalla kerralla! Toivottavasti silloin olisi kauniimpi ilma, sillä perjantaina sade yllätti meidät jälleen...


Auton lisäksi junalla on tullut myös matkusteltua. Tällä viikolla olen käynyt ainakin kahdesti kaupungissa. Eilen lounastin erään ranskalaisen tytön kanssa. Hän työskentelee täällä Englannissa tällä hetkellä, mutta harmikseni sain kuulla, että hän lähtee alle kuukauden päästä. Oli kuitenkin mukavaa olla vaihteeksi oman ikäisen henkilön seurassa. Onneksi eräs ystäväni on muuttamassa pian Lontooseen. Taas yksi syy enemmän istua junassa se tunti ja 20 minuuttia!

 

Seuraavan viikon olen "työttömänä", sillä pojat ovat mummolassa. Haluaisin vierailla monessa eri kaupungissa, mutta aikaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi, haha. Suunnitelmissa olisi mennä ainakin Lontooseen, Canterburyyn ja ehkä mahdollisesti Ashfordiin.

Lisää löydät Instagramista (ainoorvokkii) !!






Kommentit

Suositut tekstit